JAK BEZTRESTNĚ VYTUNELOVAT SPOLEČNOST

Tento článek není návod jak vytunelovat společnost, ale povzdech nad nízkou úrovní znalosti práva orgánů činných v trestním řízení na Praze 8. Ostatně se domnívám, že něco podobného by na většině státních zastupitelství neprošlo. Jak se tedy zbavit společníka ve společnosti bez finančního vyrovnání ? Postup je jednodušší než, si dovedete představit. Ani v divokých devadesátkách to nešlo tak hladce. Klikněte a dozvíte se jak na to:

1. Přemístit sídlo společnosti na Prahu 8. Tam projde naprosto vše.

2. Naplánujte časový horizont pro výběr peněz. Není dobré z účtu vybrat vše hned, ale výběry rozložit do přiměřeného období. Pokud společnost má na účtech částky v řádech miliónů stačí horizont jednoho měsíce.

3. Založte si vlastní společnost. Veškeré smlouvy s obchodními partnery vypovězte a uzavřete s nimi ty samé smlouvy na nově založenou společnost, kde se již nemusíte se svým společníkem dělit.

4. Pokud Vám ještě zbývají nějaké peníze na účtech, uzavřete smlouvy mezi společností, kterou tunelujete a svou novou. Peníze si převeďte. Nemusíte se bát, že by se policie zajímala, zda došlo k nějakému plnění ze strany Vaší nové společnosti. Policii se Vás na to ptát nebude a pokud společník napíše stížnost ke státnímu zástupci, ten to bude považovat za naprosto legální postup a nebude v tom vidět nic špatného.

5. Jakmile je dílo dokonáno, ve společnosti už není ani koruna a veškeré obchodní aktivity jsou převedeny, můžete ze společnosti vystoupit pokračovat ve stejném předmětu podnikání a se stejnými obchodními partnery.

Nevěříte, že je něco v dnešní době možné ? Buďte v klidu na Praze 8 to možné je a přesně takový příběh se stal.

Mgr. Jaroslav Suttner - advokát


Zaujala vás nabídka našich služeb?

Napište nám, s čím potřebujete pomoci.

Vaše poptávka je nezávazná a rádi vám na ni odpovíme.

Osobní údaje nejsou dále zpracovávány žádným jiným subjektem.